MIDLAND
CRYPTO³ 5W-30

är en helsyntetisk
Long Life-motorolja
med överlägset hög-
och lågtemperatur-
skydd samt lägre avgasemissioner. Speciellt utvecklad i samarbete med VW-gruppen (VW, Audi, SEAT och Skoda) för förlängda bytesinter- valler . Normerad VW 504.00/ 507.00 och ACEA C3 för Diesel Particle Filter (DPF).
  Midland - Nyheter


2011-10-08
Bra resultat i både Polen och Tyskland för Ramona i Mitsubishi Rally

Bra resultat i både Polen och Tyskland för Ramona i Mitsubishi Rally - Och kanske blir det någon tävling till säger Ramona som nu har tävlingsförbud en kortare tid på grund av brutna revben. Se Ramonas spännande rapport från Tyskland i bifogad PDF-fil.
PDF-fil

Filmsekvenser från Polen hittar du på länken nedan!
Filmlänk

Web: www.ramonarallying.com

Klicka för större bild >>

2011-10-06
Urs Erbacher Team Midland EM-mästare i Top Fuel dragracing - igen

Urs med Europas snabbaste tid 4.747sekunder och hastighetsrekordet 513 km/h befäster sin ställning som mästare i den kraftfullaste klassen inom dragracing där motorer som utvecklar upp till 8 000 hk körs på nitrobränsle. Förra året tog båda förarna i teamet EM-guld. Lorenz "Lo" Stäuble i Super Twin Bike och Urs i Top Fuel. Midland gratulerar hela teamet till en fantastisk insats – igen!

Medlemmarna i teamet:

 • Urs Erbacher
 • Andreas Winiger
 • Robin Grice
 • Dario d'Urso
 • Lucien Abt
 • Beat Weibel
 • Martin Pauli
 • Chris Nigg
 • Monika Irsigler
 • Michel Meyer
 • Kurt Rothen
 • Patrick Kamber
 • Sascha Brodbeck
 • Roy Haller
 • John Holroyd
 • Ruedi Muggli

Mer info på fatattack

Klicka för större bild >>

2011-09-17
KTM racerapport för sensommaren

Dubbla rekord för Mats i Team Firehawk på Tierp Arena Nu i helgen kördes den sista tävlingen för året, Tierp arena "night of fire". Firehawk racing var på plats i klassen competition B/A. - Efter kvalet så stod vi som kvaletta av 15 st anmälda i den stentuffa klass som competition är. Tiden 6,93 sek är ett nytt svenskt rekord samt en tangering av det inofficiella europarekordet. Slutfarten 325,5 km/t är den absolut högsta som någonsin körts i B/A i Europa, berättar Mats Jacobsson. - Elimineringen gick inte riktigt vår väg. Kopplingen klarade inte av effekten i andra rundan, så tyvärr, bara lasta och åka hem. Fast med ett stort smile - vi har åter igen rekordet. Nu är vi mogna för Prostock! 2012 kör vi 4 stycken deltävlingar I EM-serien, säger Mats. Mats och Maja driver verkstaden Muscle Cars i Södertälje, auktoriserad för Subaru. Vänner på Midland gratulerar till prestationen!

Mer info på musclecars.se

Klicka för större bild >> Klicka för större bild >>

2011-09-17
KTM racerapport för sensommaren

Över 110 Ford Mustanger kom till årets Sverigeträff. Röstning, tävling, hamburgare och wienerkorv under en härligt solig höstdag i Borås. Midland bidrog med racingoljan Performance 20W-50 som priser till ett gäng sköna vinnare.

Mer info på www.endofsummer.se

Klicka för större bild >> Klicka för större bild >> Klicka för större bild >>

2011-09-16
Starkare miljöupplägg med lägre verkstadskostnader och större miljönytta.

Midland tar nu bort debiteringen av terminal- och fraktkostnad för fatbyte av farligt avfall (gäller alltså från och med den 16 september). För cirka 1 år sedan togs emballagekostnaden för tomfat (sprund eller lockringsfat) bort. För en bilverkstad som förbrukar 3 000 liter motsvarar kostnaden som nu tas bort från 2 250 kronor per år och uppåt. - Spilloljans råvaruvärde för återvinning har ökat och det har gjort det möjligt för Midlands återvinningspartner Stena Recycling att sänka debiteringen till Midland som i sin tur nu valt att ta bort debiteringen helt, säger Jonas Udd på Midland. Midland har hela tiden tillämpat ett producentansvar för spilloljan vilket betyder att verkstadskunder får kostnadsfri hämtning. Dessutom startade Midland som första oljemärke år 2004 återvinning (re-generering till ny basolja för enklare produkter såsom asfalt och plast) istället för förbränning för att leva upp till life-cycle-synsättet. - Stenas och kundernas återvinningssamarbete bidrar varje år till att undvika över 8 miljoner ton koldioxid. Så stora hade utsläppen blivit om inget togs tillvara utan ersattes med nya råvaror från ändliga resurser. Detta motsvarar utsläppen från 7,4 miljoner flygresor tur och retur till Thailand. Så återvinning gör stor skillnad!, säger Martin Holmen, säljansvarig på Stena Recycling. - Midland har tillsammans med Stena Recycling sedan 2004 skriftligen certifierat mer än ett par hundra bilverkstäder som med certifikatet i kundmottagningen och på hemsidan kunnat öka sin miljöprofilering till servicekunderna, fortsätter Jonas Udd. (Se exemplet nedan). Miljöupplägget är ännu vassare för bilverkstäder som är helkunder till Midland. I Miljö På Väg-avtalet ingår kostnadsfri hämtning av glykol, oljefilter och bromsvätska utöver spillolja – alltså huvuddelen av bilverkstadens farliga avfall. Verkstadens motprestation är köp av även glykol och bromsvätska från Midland. - Avfallsexperter på Stena Recyclings över 100 filialer i Sverige kan vid behov besöka Midland verkstadskunder för att se vilka rationaliseringar och intäktsförstärkningar verkstaden kan göra för andra avfalls- och råvarugrupper, exempelvis metall, eftersom vi har Stena Metall i koncernen och kan erbjuda helhetsupplägg för samtliga avfallsslag, berättar Martin Holmen.
2011-09-08
KTM racerapport för sensommaren

- Helgen som gick så visade vi i teamet vilken hög nivå vi har och är stolta att få visa upp våra partner på detta sätt.
Det var med skräckinjagad förtjusning som man packade bussen och vände kosan mot Njurunda´s Dubbel tävling i Enduro SM.

Som vanligt kom vi upp till en välordnad depå och man känner sig varmt välkommen. Tävlingen var tuff precis som den skall vara när det är SM och det var så att detta regn som föll på Lördag em ställde till det lite extra så söndagen blev mera spännande och utslagsgivande.

När man sammanfattar denna dubbeltävling så ler man med en skön känsla i kroppen. Efter att Johan Edlund, Jonas Karlsson representerade Svenska landslaget i Sixdays i Findland, Fredrik Georgsson med sin rutin och Sanna med sin glädje så inföll det ett lugn i teamet inför vad som komma skall.

Teamet vann teammästerskapet båda dagarna och gick från en tredje plats i teamtabellen upp i ledning så nu är målet att behålla denna position över de 2 sista deltävlingarna och försvara teamsegern från 2010. Men utan 4 st av Sveriges bästa förare och stabila partners så kommer vi inte någon stans

. Hälsningar Niklas Eilegård.

Mer info på www.ne-mpe.se


Klicka för större bild >>

2011-07-13
Midland uppgraderar Power Steering Fluid med PSF4 för Kia och Hyundai

Midland uppgraderar nu Power Steering Fluid med PSF4-specifikationen för Kia och Hyundai.

Den helsyntetiska servooljan med lägsta flyttemperatur på -55º C har visat sig fungera mycket bra som problemlösare för skumning i exempelvis vissa Peugeotmodeller.

Den är även specad för Mercedes, VW-gruppen, MAN, GM, SAAB, BMW, Ford, Volvo och Porsche


Klicka för större bild >>

2011-07-13
Midnattsolsrallyt 13 juli med 9-faldige EM-mästaren - Bo Warmenius tar steget in i rally

Efter 18 år och 9 EM-titlar på Europas racerbanor har jag nu byggt en ny rallybil också. Det är en Ford Escort RS 1600 av värsta slag med en 2 liters Cosworth aluminiummotor på 280 hk. Bilen väger bara 900 kg, så den rör på sej, säger Bo Warmenius.
- Jag och min kartläsare kommer nu att åka föråkare i alla större rallyn i Sverige (inkl. SM-rallyt South Swedish Rally) fram till den 13/7 då det blir dags för Sveriges största(?) rally: Midnattssolsrallyt. ¨

Där ställs vi mot Stig Blomqvist, Björn Waldegård, Kenny Bräck, Patrik Sandell, Leif Asterhag, etc, etc.

Midnattssolsrallyt är en 4-dagars tävling med bas i Västerås, där Svenska Bilsportförbundet skall ha 75-års jubileum samtidigt. TV brukar vara ganska flitiga och bevaka denna tävling i olika program också. - Sist jag körde rally var med min Lotus Cortina i Rally Brittania och Engelska RAC-Rallyt -92 resp. -93. I Rally Brittania vann jag min klass och i RAC ledde jag fram till sista sträckan när det blev ett missförstånd om hur många varv ett specialprov skulle köras. Jag hann dock köra ifrån både Stig Blomqvist's och Björn Waldegård's Porschar innan dess.

Min bil har redan blivit en populär "linslus", efter bara en tävling som föråkare! Den pryder nu första sidan på Rallyklassikernas hemsida.
Se: www.rallyklassikerna.nu
samt www.bengansfoto.com (klicka på "Rallybilder" och "Trendabrallyt ").

Vännerna på Midland önskar lycka till!


Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>

2011-06-12
EM i dragracing 9-12 juni på Tierps Arena – Sweden Internationals

Över 300 raceteam kämpade om placeringarna på nya Tierps Arena utanför Gävle den 9-12 juni.

Under torsdagen och fredagen kvalificerade sig Urs Erbacher i Top Fuel som 3:a och Lorentz Stäuble i Super Twin Bike.
Under söndagens finalstegar åkte Lorentz ut i första rundan medans Urs gick vidare från första elimineringen mot Micke Kågered.
I följande semifinal gick Urs dragster på 7 cylindrar och han förlorade mot Tommy Johnsons (USA) 4-sekundersrepa.
Teamet åker nu vidare för nästa EM-deltävling i Finland. Urs och Lorentz ska försöka försvara sina EM-titlar i årets EM-serie.

Bilden längst ned visar Mats Jaconssons Pontiac GTO i klassen Pro Stock.

Midland tackar teamet och deltagande verkstadskunder för en kanonfin helg!

Mer info på: http://tierparena.com/
och: www.fatattack.ch


Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>

2011-06-07
KTM racerapport

- Helgen den 21 maj kördes andra deltävlingen i SM-serien och vi var självklart på plats och laddade till tårna för att bevisa för oss själva och för alla runt omkring att vi är ett toppteam i Svensk Enduro, säger Niklas Eilegård i teamet.

Sanna Bergman blev 2:a i Ladies Cup, Johan Edlund blev 2:a i JSM 2, Fredrik Georgsson blev 5:a i SM 1 och Jonas Karlsson blev 4:a i SM 2.

läs mer på: www.ne-mpe.se

Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>

2011-05-30
Logart Bil 80 år
Subaru och Fordåterförsäljaren Logart Bil AB firar i år 80-årsjubileum. Linda Bentzing gästade företaget i firandet som startade med show i torsdags och avslutades med flyguppvisning och Brolle i söndags. Firandet blev en succé med över 2 500 besökare. Vännerna på Midland önskar fortsatt lycka till!2011-05-30
High Chaparall och Husbilsklubben samlade hundratals husbilar
Anders Sandin och Lasse Petersson på Midland kom, informerade och sov i husbil på husbilsdagarna på High Chaparall den 27-29 maj.
Läs mer på: highchaparral.se2011-05-25
15 maj bjöd på snabba farter och skinande sol


Inte mindre 60 bilar fanns på plats på trackracingdagen som hölls av Lotusklubben och Wendels på Knutstorp. Midland sponsrade evenemanget med priser till vinnare i olika kategorier. Mer info på www.wendels.se2011-05-23

Midland nu med rating AA hos ratinginstitutet Soliditet
Midland fortsätter öka starkt på marknaden och fick i veckan styrkebeskedet AA i rating från kreditupplysningsinstitutet Soliditet.

- Bolagets högre rating är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Jonas Udd på Midland. AA-ratingen hänger ihop med den 30%-iga ökningstakten i försäljningen och ökad lönsamhet. – Vi behöver Midlands ökade lönsamhet för att investera i både personal och utveckling av tjänster för att utveckla vårt kunderbjudande och förbättra servicegraden till våra kunder, säger han.

Midlands affärsidé är att påverka slutkundernas (fordonsägarnas) lojalitet till verkstäderna för att på så sätt öka verkstädernas kraft att tjäna mer pengar samtidigt som slutkunderna får extra mervärden.

- Midlands positiva resa hade förstås inte varit möjlig utan det förtroende vi fått från våra kunder. Vi påminns varje dag om vad vi behöver leva upp till i form av support och service och det är ett uppdrag vi kommer fullfölja. Dotterbolaget Midland AB i Sverige har vuxit sedan starten för 7 år sedan och är tillsammans med moderbolaget Midland Schweiz (Oel-Brack AG) som startade 1880 en urstark koncern.

Beställ Soliditets ratingrapport maj 2011 och/ eller årsbokslut 2010 hos Midland på telefon 031-725 34 00 eller info@midlandoil.se


2011-05-23
Midland sponsrar Tollereds IF


Midland sponsrar 2011 Tollereds IF.
– Vi tycker det är vettigt att företaget visar en socialt inriktad aktivitet lokalt där vi har kontoret i Tollered.
Valet av Tollered fotbollsförenings barn- och ungdomsverksamhet var därför enkelt, säger Jonas Udd på Midland AB.

Läs mer på www.tolleredsif.se


Klicka för större bild >>

Klicka för större bild >>

Klicka för större bild >>


2011-04-19

USA ON LINE/ INDMAR NU EXKLUSIV MARKNADSFÖRARE AV MIDLANDS MARINA SMÖRJMEDEL I SVERIGE

Midland har utsett USA On Line, att exklusivt marknadsföra och sälja våra marina smörjmedel i Sverige.
Läs hela pressmeddelandet >>


2011-02-24
Fick god hjälp att växa

Midland har vuxit och vill växa mer. Företagets vd Jonas Udd tror att BRG:s projekt Expedition framåt har spelat en stor roll i företagets utveckling. Läs hela artikeln


2011-02-14
Ramona utsedd till årets rallyförare


Ramona överraskades på Karlstad travbana med att få gå upp på scenen och ta emot den fina utmärkelsen "Årets Rallyförare" av rallylegenden Björn Waldegård.

Priset delades med den unga talangen Fredrik Åhlin. – Verkligen en stor ära att få ta emot detta pris, jag hade ingen aning om detta så jag blev jätteglad och överraskad, säger Ramona med ett stort leende.

Här kan du läsa en rapport från helgens Svenska Rally med Ramona och Miriam.

www.ramonarallying.com


Klicka för större bild >>

Klicka för större bild >>

Klicka för större bild >>

Klicka för större bild >>


2011-01-24
Kia, Subaru och Suzuki med Midland på Automässan 19-22 januari, 2011, i Göteborg


Automässan drog närmare 20 000 besökare till en fullbokad branschmässa. Midland hade en öppen monterlösning där partnerbilmärkena profilerades i olika segment: Sportbilsegmentet med nya Subaru STI från Frontbilar, småbilssegmentet med nya Suzuki Swift från Göte Carlsson Bil och miljö- och familjebilssegmentet med Kia Cee´d Sporty Wagoon Eco från Förenade Bil.

Parallellt samarbetade Midland med Leffes Bilservice i Taberg som med egen monter demonstrerade fjäderbensmaskiner. Läs mer på www.leffesbilservice.se

Midland tackar alla besökare, Kia, Subaru, Suzuki, återförsäljarna Frontbilar, Göte Carlsson Bil, Förenade Bil och Leffes Bilservice för en både rolig och bra mässa!
Mer info på: www.automassan.se


Klicka för större bild >>

Klicka för större bild >>

Klicka för större bild >>

Klicka för större bild >>


2010-12-06
Tre vassa helsynteter presenteras av Midland för lastbilar och tunga fordon
Midland fortsätter produktutveckla nya, innovativa oljor för lastbilar och tunga fordon med krav på längre driftstider, förebyggande underhåll och fler OEM-specifikationer: Nova 10W-40, Maxtra 10W-40 och Sensogear 75W-90.

Nova 10W-40 som är en DPF/ SCR, low-SAPS motorolja klarar nu Euro 5 & 6 avgasemissionskrav och är även klar för bland andra Ivecos krav på gasmotorer (CNG). Normerad för ACEA E4, E6, E7 och har OEM-specifikationer för MAN, DAF,
Renault och Mercedes.

Maxtra 10W-40 är en helt ny Midlandprodukt, low-SAPS, designad för Volvo VDS-4, Mercedes, MAN, Scania, Mack, RVI, Caterpillar och Cummins. Även normerad API CI-4+ och JASO DH2 (testfas).

Sensogear 75W-90 är utvecklad för långa serviceintervaller manuella växellådor och bakaxlar lastbilar med OEM-specifikationer för bland andra DAF, Eaton, Iveco, Mack, MAN, Scania, Renault, MB och ZF.

Produktblad kommer inom kort på www.midlandoil.se fliken produkter-tunga fordon Mer info på: www.ne-mpe.se >>
2010-10-22
KTM’s enduroteam i samarbete
med Midland.
Efter rekommendation av den
välkända KTM-profilen Peter
Hansson, JWF Racing i Skövde,
beslöt KTM´s Enduro Team/NE-
Motorsport att använda Midland
2010. Produkterna från Midland
har används och testats hårt
under säsongen.
– Vi har kört tävlingar som Romaniacs, SM, EM med stora framgångar, säger teamet.
Mer info på: www.ne-mpe.se >>
Klicka för större bild >>

Klicka för större bild >>


2010-08-20
Racers på Mantorp Park Dragracing
Senaste Racers del 5 på TV4+ Play med inslag om bland andra Erik Andersson(bilden) och Urs
Erbacher, ser du på denna länk:
Klicka för större bild >>
http://www.tv4play.se/nyheter/
lokala_nyheter/umea?videoId=1.17478782010-07-13
Crypto-3/5W-30 och Synova 5W-40
– nu klara för leverans i 4-liters.
Midland utökar sortimentet med
dieselpartikelfilter (DPF)-oljor i
emballaget 4-liters. Crypto-3/5W-30
och Synova 5W-40 finns nu i lager i
4-litersemballage(4L x 6st/kartong) utöver de tidigare emballagen
1-liters, fat, IBC-container och bulk.
– Många kunder har hört av sig och
påtalat behovet av 4-litersembal-
lage även för DPF-oljor, säger Bo
Andersson, produkttekniker på Midland.
– Vi har planerat introducera 4-liters
tidigare men produktutvecklingen
av nya DPF-oljor har skjutit på
introduktionen.
Midland har sedan 2005 utvecklat
och introducerat 10 nya DPF-oljor:
Crypto-3/5W-30, Synova 5W-30, Synova 5W-40, Subaru 5W-30, Kia 5W-30, Axxept 5W-30, Renion 5W-30, Econova 5W-30, Axentum 5W-30 och Special Blend 5W-40.
För mer information och produkt-
blad, se fliken Produkter >>

 
2010-07-08
Midland i nytt samarbete
med Midland.
Till bandet Midlands hemsida >>
Låter det konstigt? Bandet Midland startade i
Östersund med anspelning på att orten ligger
mitt i landet. Bandet har nu legat på P4-toppen
i 10 veckor och spelar både egna countrylåtar
och covers. Vännerna på Midland önskar
lycka till! Mer info på: www.midland-z.se

 
2010-07-01
Automaster med koppling till Midland-
Garanti-På-Väg lanseras september-oktober.
Automaster planerar ha klart programmeringen i
AO-systemet under september-2010. Det innebär
att använ dare som driftsupportas av ADP (SAAB-
verkstäder m fl) och Bits-Data (VW-verkstäder
m fl) kommer att ha en enkel och snabb export-
funktion för kunduppgifter till internetdatabasen
Midland-Garanti-På-Väg.

– Fördelarna ligger i enkel hantering utan stans-
ning där servicekunderna registreras för garantin
och att de samtidigt flaggas så att serviceråd-
givaren ser kundstatus vid nästkommande
service. Det ger dels servicekunden ett mervärde
med garantin och dels en ökad träffsäkerhet i
kallelse till service, säger Jonas Udd på Midland.

– Verkstadens förtjänst kan öka med upp till
250 kronor per servicekund och år med detta
arbetssätt. Midland har tidigare investerat och
utvecklat systemkopplingar i samarbete med
Infoflex, Kobra och Winassist. Instruktion för
Automasteranvändare kommer finns tillgänglig
under september-oktober månad.

Läs om Automaster på : www.adpdsi.com >>


2010-06-01
PRESSMEDDELANDE:
Midland i TV4-Sports produktion "RACERS".
Ny svensk TV-serie i sommar om världens snabbaste motorsport.

RACERS, är en svensk dramadokumentär om människorna i världens snabbaste och farligaste motorsport, dragracing. I serien får vi följa tre team från olika delar av Sverige. Teamen drivs av entreprenörer/eldsjälar som alla har en mycket intressant historia att berätta. Programmen produceras under våren och sommaren 2010 och börjar sändas i TV4-Sport redan 21 juli i sommar.

Medverkande i serien är:
– Anders Holmberg, Umeå
– Erik Andersson, Gällivare
– Johan Lindberg, Upplands-Väsby

Bakom produktionen står två personer med ett genuint intresse för motorsport. Mikael Liljeholm från Umeå som är journalist och jobbar på TV4. Jan Phersson från Umeå som jobbar med personlig säkerhet inom motorsport.

Jan säger att Micke har jobbat med Motorbloggen på TV4 under snart ett år och den har blivit enormt populär. Det i kombinationmed mitt föreläsande om säkerhet inom motorsport är nog grunden till att vi bestämde oss för att göra en Tv-serie. Människorna i Racers lever ett enormt spännande och utmanande liv, det är en livsstil som många vill leva men det är få förunnat. Vi låter tittarna kika in bakom kulisserna och ta del av en racers liv.

Dragracing är den snabbast växande motor-
sportgrenen i Sverige. Mellan 500 och 1000 aktiva team tävlar på något av de ca 50 tävlingstillfällen som bjuds i Sverige varje säsong. Dragracing har mer åskådare än någon annan motorsportgren. 5 av 7 korade Europamästare kommer från Sverige.

Programmen kommer att sändas i TV4-Sport med följande preliminära sändningsdatum:
Program 1: 21 juli
Program 2: 28 juli
Program 3: 4 augusti
Program 4: 11 augusti
Program 5: 18 augusti

Midland medverkar som teknisk support och produktsponsor till teamen och TV-produktionen.
Bilder, filmer och mer information på
facebook: www.racers.me


 
2010-06-03
Nytt hastighetsrekord och dubbel
seger på Santa Pod.

Urs Erbacher(Top Fuel) och Lorentz
Stäuble(MC Super Twin) vann båda
på Santa Pod racetrack, England.
Urs Erbacher satte nytt europeiskt
hastighetsrekord med 319 mph.
Vännerna på Midland gratulerar!
Läs mer på www.fatattack.ch >>
Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>

 
2010-03-10
General Motors lanserar ny motor-
oljenormering för SAAB-Opel-GM
i Europa

GM lanserar nu den nya norme-
ringen Dexos 2 för Europa. Den
uttrycker nya krav för low-SAPS
och dieselpartikelfilter (DPF).
I USA introduceras Dexos 1 med
nya krav för bensinmotorer.
Dexos 2 täcker GMs krav för både
bensin- och dieselmotorer.
Midland Axxept 5W-30 är nu om-
formulerad för GM Dexos 2 och
breddas även med ACEA C3 (DPF),
Mercedes 229.51, BMW Long Life
04, Volkswagen pumpe düse TDI-
motorer (505.01) utöver VW
502.00 & 505.00, Ford WSS M2C
917-A, Renault RN0700 och Fiat
9.55535-G1.


2010-03-10
Ford introducerar nya motorolje-
specifikationen 913-C

Ford introducerar nya specifika-
tionen WSS M2C 913-C som täcker
tidigare 913-A och 913-B. Motor-
oljan är en bränslesparolja enligt
ACEA A1/A5 och B1/B5. Midland
Avanza 5W-30 är nu omformulerad
för de nya Fordkraven.2010-01-26
Suzuki och Midland tecknar
eftermarknadsavtal
Importören för Suzuki bilar,
Nimag Sverige AB, och Midland
ingår nu ett samarbetsavtal för
den svenska marknaden.
– Midland matchar Suzuki’s behov
med en vass marknadsservice för
vårt expansiva bilmärke, säger
Joachim Fältström, chef för till-
behör och reservdelar på Nimag.
– Avtalet innebär att Suzuki kan
förbättra servicen till återförsäljare,
Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>
verkstäder och bilägare med Midlands fria väg-
assistans som tar vid efter Suzuki’s egna treåriga vägassistansprogram för nybilar, säger Mattias Larsson, vd för Nimag Sverige AB.

Läs pressmeddelande >>


2009-10-24
Härlig avslutning för Ramona i rally
Ramona och Miriam avslutade rally-
säsongen på bästa vis i helgen när
KMK-trofén avgjordes i Katrineholm.
Tjejerna var snabbast av de 95 eki-
page som startade i DM, och kam-
made hem totalsegern – deras första tillsammans!


Klicka för större bild >>
– Underbar känsla! Vi har haft en del strul under säsongen som har satt stopp för framstående placeringar, men nu fungerade allt problemfritt och det kändes riktigt härligt att komma i mål som segrare, säger Ramona med ett stort leende.

Totalsegern var Ramona och Miriams första till-
sammans – och fortsätter de i detta tempot lär det inte bli den sista.

– Nu kommer jag att lägga all energi på sponsor-
arbete inför nästa år, och arbeta för att få ihop budget till en SM-säsong. Vi har även som målsättning att komma ut internationellt och tävla, säger Ramona.2009-08-20
Nytt svenskt rekord för Midland
Team Firehawk i Pro Stock

Firehawk’s Mats Jakobsson levererar
färsk racerapport för Pro Stock
Dragracing:


– Hej! Vill bara informera om
helgens bravader uppe i Sundsvall.
Svenskt rekord i B/A competition
7,29s uppbackat o klart. Tyvärr
regnade elimineringarna bort
under söndagen. Vi fick mycket
positiva reaktioner av publiken på
ca 10 000 stycken och arrangörer. Spontana applåder på retur banan
värmer bra.

Vännerna på Midland gratulerar!

Läs mer på www.musclecars.se
under fliken "MuscleCars racing".

Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>


2009-07-08
Ramona Motorsport i nytt sam-
arbete med Midland

– Bilen är en Mitsubishi EVO V
som jag kör i SM-serien Grupp N,
säger Ramona som här skickar
en rykande färsk tävlingsrapport
från helgen i Nyköping.
Läs mer på:
www.ramonamotorsport.com >>
Ramona Karlsson


2009-07-08
Team Calibers Santosh Berggren, Hyundai i30, debuterar 2009 i
JTCC med Midland som partner.
Läs mer på:
www.santosh.se >>
Santosh Berggren


2009-05-18
Midland sänker som första oljemärke koldioxid-
utsläppen genom återvinning av spilloljor.
Sedan Sverige fälldes i EG-domstolen 2004 för brott mot EU-direktivet som säger att huvuddelen av farligt avfall (spillolja) ska återvinnas (re-genereras) har volymerna för återvinning ökat men regeringens och Naturvårdsverkets målsättning för 2010 ser inte ut att uppnås.

Regeringen och Naturvårdsverket har satt upp mål för återvinning av spilloljor i Sverige. Målet år 2006 var 20 000 ton, motsvarande 25% av den insamlingsbara volymen. År 2010 är målet 40 000 ton, motsvarande 50%. Volymen för år 2007 uppgick till drygt 25 000 ton. År 2006 låg siffran på knappt 18 000 ton. Det är en ökning men Naturvårdsverket tror inte att Sverige når målet 40 000 ton år 2010.

Huvuddelen av spilloljorna i Sverige samlas in
för konvertering till eldningsolja, klass 4, och används som energiråvara till exempelvis cementtillverkningsindustrin. Förbränningen av spillolja jämfört återvinning ger ökade koldioxidutsläpp på upp till 2910 kilo per 1000 liter spillolja (se tabellen nedan, källa: Naturvårdsverket). Återvinning, så kallad re-generering till ny basolja, ger mycket låga koldioxidutsläpp jämfört med förbränning.

Midland är första oljemärket i Sverige som till-
sammans med Stena Recycling införde livscykel-
synsättet genom återvinning av använda oljor 2004 (regenerering av spilloljor). De blir till nya, enklare basoljor som ett hållbart resursalternativ till förbränning.

– Vi tror att vårt ”life-cycle” synsätt hjälper till att bevara våra ändliga naturresurser, exempelvis olja, samtidig som vi kraftigt reducerar koldioxidutsläppen. Midland hoppas påverka branschen att ta steget till en mer hållbar utveckling när det gäller återvinning av oljor, säger Jonas Udd på Midland.

Midland är första oljemärket på marknaden
som certifierar verkstäder. De kan i sin tur
marknadsföra en högre miljöprofil inom
återvinningsområdet.2009-05-12
Midlands pionjärarbete med återvinning av
spilloljor pressar ned koldioxidutsläppen
men
Sverige missar återvinningsmålen för 2010.
Läs pressmeddelande >>


2009-05-05
Caltima – nytt chassifett
från Midland
Midland introducerar nu ett nytt
chassifett för lastbilar, lantbruks-
maskiner och industribruk som
har extra höga krav på tryckupp-
tagning, exempelvis vändskivor, vattentålighet och korrosion.

Midland Caltima är ett kalcium-
baserat NLGI2-fett som med sin
formulering har en hög vidhäft-
ning och sitter kvar.
Fettet levereras i 400 grams
patron, 12 stycken per kartong.

Produkten finns klar för
leverans den 5 maj.
Läs mer i produktblad >>

2009-05-01
Ny koppling mellan Kobra och Midland
för effektivare kundvård.
Affärssystemet Kobra och Midland har tillsam-
mans utvecklat en export-importfunktion för
bilverkstadskunder som snabbt och enkelt utan
tidsödande stansning vill exportera kunduppgifter
från Kobras branschanpassade kund- och affärs-
system till Midland garantidatabas via Internet.

I samband med exporten av kunduppgifterna
flaggas kunden automatiskt i Kobra så att kund-
mottagare direkt kan identifiera kunden vid nästa
servicetillfälle. Den nya tjänsten finns tillgänglig
för Kobraanvändare från maj månad.
Kopplingar mellan Midland garantidatabas och
Infoflex samt Winassist finns färdiga sedan tidigare.

Läs mer om Kobra på: www.fordonsdata.se


2009-04-17
Produktnyhet: Midland Scooter &
Marine Gear Oil 80W-90 i 200 ml
tub för skotrar och utombordare.
Midland Scooter & Marine Gear Oil
SAE 80W-90 är en API GL-5 multi-
grade växellådsolja. Formulerad
med högraffinerad mineralbasolja
och utvalda additiv. Termisk stabil
med EP-egenskaper(Extreme
Pressure), slitage- och korrosions-
skydd. Har antiskumadditiv och är
oxidationsstabil och innehåller ej
additiv som påverkar gulmetaller.

Rekommenderas för användning i
skotrar, mopeder och utombordare. Rekommenderat utpris: 89 kr/tub
(71,20 kr exklusive moms).
Förpackning: Kartong, 12 x 200 ml
(artnr 3110530).
Läs mer i produktblad >>

Klicka för produktblad >>


2009-03-20
Ny DPF-olja för Renault
från Midland.
Midland Renion 5W-30 är en hel-
syntetisk Long Life-motorolja för
bensin- och dieselmotorer.

Speciellt utvecklad för Renault
RN0720
och för DPF (Diesel Par-
ticle Filter) i dieselmotorer samt
för bensinmotorer. Reducerad sul-
fataskhalt ger överlägset slitage-
skydd och skjuvstabilitet som
möjliggör förlängda bytesinter-
valler.

Normerad enligt biltillverkarnas och ACEA C4:s krav på low SAPS-oljor
(Sulphate-Ash-Phosphorus-Sulfur)
och EURO 4.2009-01-16
Baotian först med motorgaranti
för mopeder och lätt mc.
Baotian Sverige lanserar nu i sam-
arbete med Midland 5 år eller
4 000 mils motorgaranti för samt-
liga 4-taktsmodeller i programmet.
Midland Motorgaranti omfattar alla
oljerelaterade motordelar och växel-
låda. Den skriftliga motorgarantin
levereras med alla nysålda
mopeder och lätta motorcyklar.

– Motorgarantin är ett kraftfullt
mervärde för konsumenter som
väljer Baotian och för våra åter-
försäljare som säljer våra mope-
der och motorcyklar, säger Mikael
Gustavsson, vd Baotian Sverige.– Förutom nya modeller kan vi med motor-
garantin som extra säljargument också få en
ännu bättre koppling mellan köp av moped
eller MC hos återförsäljaren till våra service-
verkstadskunder. Vi stärker lojaliteten så att
våra Baotiankonsumenter väljer att serva hos
just våra serviceverkstadskunder. Vi räknar
med att lönsamheten förstärks i alla led, både
genom ökad försäljning med mervärdet 5 års
motorgaranti och längre kundrelationer för
serviceverkstäderna, säger han.

Motorgarantin innebär att Midland betalar för
skador på oljerelaterade delar i motor och
växellåda förutsatt att moped- eller MC-ägaren
servat hos en Baotian-Midland auktoriserad
serviceverkstad med Midland motor- och
växellådsolja. Service utförs enligt Baotians
normala serviceintervaller var 12:e månad eller
var 300:e mil, vilket som kommer först.

– Valet av Midland som samarbetspartner och
utvecklare av mervärdet motorgaranti var lätt
för Baotian, säger Mikael. Midland har 15 års
kompetens och erfarenhet av garantier på bland
annat personbilsmarknaden och är det enda olje-
märket på marknaden som aktivt utvecklar den typen av mervärden, förklarar han.

Baotian Sverige är ett privatägt grossistföretag
som bedriver sin verksamhet inom fordon- och
tillbehörsbranschen. Baotian är sedan 2003
Sveriges mest sålda moped. Baotian Sverige
tillhandahåller ett brett sortiment av motorcyklar
och mopeder, samt reservdelar till alla modeller
och ett brett sortiment av tillbehör. Via vårt riks-
täckande återförsäljarnät distribueras produkt-
erna till konsumenter runt om i Sverige.
Mer info på www.baotian.se

Besök Baotian på MC-mässan i Stockholm
den 22-25 januari 2009: www.patvahjul.se


2009-01-15
Nu är det klart med vilka två ruti-
nerade toppförare som kommer
köra de snabba motorcyklarna
från Aprila i årets Supermoto-SM.
Nytillskottet i S1-klassen är Ola
Eifrém, en av Sveriges snabbaste
och mest rutinerade förare. Ola
sadlar en SXV450 i 2009 års SM.
I S2-klassen har vi den stilrena
föraren Peter Mackhé, som kör
en SXV550 för andra året i rad.
Teamet kör för Stiff-Bike
www.aprilia-center.se med
support från Aprilia och Allright.

Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>
Klicka för större bild >>

Teamet kommer att köra på Bridgestone däck,
också det nytt för i år för Ola Eifrém. Nu väntar
teamet på de nya motorcyklarna för 2009 så att
de kan prepareras för race, sedan kommer det
att läggas ett otal timmar på tester och set-up
inför årets SM-premiär. Teamet kommer att
nöta ordentligt både i Spanien och Italien innan
säsongen sätter igång så att de har fått riktig
ordning på bitarna. Teamet har haft stor fram-
gång med att få hjälp från de tekniska spon-
sorerna trots det rådande konjunkturläget,
nästan alla sponsorer som har varit med under
2008 är med även 2009. Teamet tycker att det
känns oerhört roligt att företag intresserar sig
och engagerar sig i svensk racing, utan all
support vore det inte möjligt att göra en
satsning på den här nivån.

Passa på att besöka Team Stiff Bike och se
en riktig Aprilia i Stiff-Bikes monter på
MC-Mässan den 22-25 januari.

Läs mer under Motorsport där
Midland är med som sponsorer. >>


Till nyhetsarkivet >>